Duyuru
21. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi
22 Şubat 2022 | 15:38

Değerli Bilim İnsanları, 

 

26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenecek olan 21. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi’ne, Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi (BBTMK) adına sizleri davet etmekten mutluluk ve onur duyarız. 

 

2020 yılından bu yana farklı evrelerini yaşamakta olduğumuz küresel pandemi sonucu ortaya çıkan "yeni dünyada" fiziksel mekânın, kimi açılardan esnemesi ya da gevşemesi, kimi açılardan daralması, akışlar ve akışkanlıklar ile hareketliliğin değişmesi, yer seçimlerinin değişmesi, kimi tedarik zincirlerinin ve üretim ilişkilerinin kopuşu, yenilerinin kurulması gibi gelişmeler çerçevesinde değişen bir belirsizlik ortamı mevcuttur. Bu noktada kongrenin amacı, bölge bilimi alanında çalışan farklı disiplinlerden bilim insanlarının söz konusu belirsizlik ortamında dönüşmekte olan bölgelerin ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğini dengeleyebilecek gelişme güzergahlarını yeniden düşünmek, tartışmak ve yeni kanıtlar sunmak üzere geliştirdikleri yeni çalışmalarını ve bilgi birikimlerini paylaşmalarını sağlayacak bir ortam yaratmaktır. Kongrenin diğer bir amacı ise, bölge bilimi alanında çalışma yapan genç araştırmacıların bu ortama katılımını sağlamaktır. 

 

Kongreye katılmak isteyen araştırmacıların özet bildirilerini 1 Nisan 2022 tarihine kadar bbtmk2022@gazi.edu.tr adresine e-posta olarak göndermelerini bekliyoruz. Kabul edilen bildirilerin özetlerinin yer aldığı, elektronik özet kitabı yayınlanacaktır. Ayrıca hakem sürecinden geçen bildiri tam metinleri İdealKent Dergisinde  yayınlanacaktır.   

Kongre için detaylı bilgilere, kongre web sayfası (https://bbtmk2022.gazi.edu.tr/ ) ile BBTMK web sayfası (www.turkishregionalscience.org) üzerinden ulaşabilirsiniz. Kongre ile ilgili sorularınız için (bbtmk2022@gazi.edu.tr) adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Kongrenin afişi ekte sunulmaktadır. 

Bölge bilimi alanında çalışan siz değerli araştırmacıları düzenleyeceğimiz kongrede görmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtir, saygılar sunarız. 


 

Kongre Düzenleme Kurulu Adına

Prof. Dr. Çiğdem VAROL ÖZDEN

21. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi-1
background image