Duyuru
Yurt Başvurusu Hakkında
26 Temmuz 2021 | 10:41

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce her yıl alınmakta olan yükseköğrenim öğrencilerinin yurt başvuruları ve başvuruların değerlendirilmesine ilişkin işlemler, 2021-2022 akademik yılı itibarıyla YÖKSİS üzerinden alınacak veriler doğrultusunda gerçekleştirilecektir. YÖKSİS üzerinde bilgisi bulunmayan öğrenciler yurt başvurusunda bulunamayacaklardır.

Başvuru öğrenci tarafından tamamlanmış olsa bile değerlendirme aşamasında öğrenim bilgileri YÖKSİS üzerinden doğrulanamayan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
Bu çerçevede, üniversitelerde yükseköğrenim gören öğrencilerin öğrenim bilgileri ile yükseköğretim programlarının sınıf, il, ilçe ve hazırlık bilgilerinin YÖKSİS ortamında sürekli olarak güncel tutulması gerekmektedir. Yurt başvurusu esnasında öğrencilerin öğrenim bilgilerine ilişkin sorun yaşamaları ve bu doğrultuda Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri halinde, öğrenciler öğrenim gördükleri üniversitelerin öğrenci işleri bürolarına yönlendirileceklerdir.

background image